Företagsinfo


Företaget startades 1988 med att jag köpte min första karusell och en skjutbana. Sedan dess har verksamheten ökat för varje år med i snitt en attraktion per år. Så just nu finns det 15 åkattraktioner och ca 25 kringattraktioner.
Vår säsong sträcker sig som oftast från april till oktober och under den tiden brukar vi hinna med ca 40–50 platser. Vi brukar också hinna med att ta någon/några julmarknader varje år.
Företagets huvudinriktning är marknader och festivaler, men även olika typer av "köpmannajippon" med mera.
Min bana inom branschen började redan när jag på sommarlovet (från högstadiet) 1977 följde med ett tivoli en sommar. Sedan har det bara rullat på, förutom ett kortare avbrott med ett jobb vid en plastfabrik (det gick över på tre veckor..), och därefter en militärtjänstgöring på 7 månader.
Namnet Peter Pan... Inget som har hittats på av mig själv, utan det är det smeknamn (öknamn..?) som följt med mig ända sedan småskolan. Så tivolits namn kan jag tacka mina gamla klasskamrater för.
2008 firade vi vårt 20-års jubileum, det likväl som de utmärkelser som företaget fått, borgar för stadgan i verksamheten.
Företaget har tilldelats AAA i bedömning av Soliditet och även fått högsta rating av UC.

Du kan lita på att du bokar ett seriöst tivoli då du bokar oss.

Länk till Soliditet och UC där du kan läsa om deras bedömningssystem.
Peter "Pan" Jansson

Reportage från Magasin 0224 - Sala Allehanda

(Klicka på bilden för att läsa en större version i PDF-format)
Reportage från Magasin 0224
Text och foto: Louise Norin, Magasin 0224 - Sala Allehanda

© Peter Pan Tivoli AB
Senast uppdaterad: 2016-07-08